lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Flaczki zupka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wyszły znakomite doprawiłam trochę magi bo lubię inaczej niż mój mąż jeść

Flaczki zupka

Składniki:

Flaczki zupka

 

Sposób przygotowania:

Flaczki zupka
1-Flaki trzeba oczyścić i obgotować.
2- Płuczemy je dokładnie pod bieżącą wodą i co najmniej dwa razy gotujemy (wymienając wodę) po około 10 minut. Po każdym obgotowaniu należy flaki przepłukać.
3- Kiedy obgotuję Flaki zalewam je wywarem z mięsa (razem z mięsem), dodaje ziele angielskie, listek laurowy, pokrojony czosnek, majeranek i wszystko stawiam na małym gazie pod przykryciem.
4- Warzywa kroimy jak do zwykłej zupy i wrzucamy je do garnka i wszystko gotujemy, cały czas na małym ogniu, co najmniej godzinę .
5-Pod koniec gotowania flaki wołowe doprawiamy solą, pieprzem, papryką.
6-Mięso wołowe wyjmujemy., nasze flaki wołowe są gotowe.