Sposób przygotowania:
Flądra
Rybę opłucz i wysusz ręcznikiem papierowym.
Cebulę pokrój drobno. Do naczynia w którym będziesz zapiekać rybę, wysmaruj masełkiem ( dno i brzegi ). Wyłóż teraz cebulę, połóż rybę obsypaną przyprawami, plasterki masła, znów cebulę. Tak postępuj do końca. Ostatnia warstwa to cebula z masłem. Wstaw do piekarnika/ prodiża na 5 min. W pojemniku rozmieszaj śmietanę z przyprawami. Wyjmij rybę i do cebuli dodaj serek, zblenduj. Dodaj śmietanę. Znów wstaw na 5 min. Następnie po upływie tego czasu wyłóż rybę z pojemnika, do sosu dodaj serek i do tego sosu przełóż rybkę. Zapiekaj 20 min.
Po wyjęciu podawaj np z ryżem i z warzywami na patelnię.
Smacznego
Cebulę pokrój drobno. Do naczynia w którym będziesz zapiekać rybę, wysmaruj masełkiem ( dno i brzegi ). Wyłóż teraz cebulę, połóż rybę obsypaną przyprawami, plasterki masła, znów cebulę. Tak postępuj do końca. Ostatnia warstwa to cebula z masłem. Wstaw do piekarnika/ prodiża na 5 min. W pojemniku rozmieszaj śmietanę z przyprawami. Wyjmij rybę i do cebuli dodaj serek, zblenduj. Dodaj śmietanę. Znów wstaw na 5 min. Następnie po upływie tego czasu wyłóż rybę z pojemnika, do sosu dodaj serek i do tego sosu przełóż rybkę. Zapiekaj 20 min.
Po wyjęciu podawaj np z ryżem i z warzywami na patelnię.
Smacznego