kasperki2

kasperki2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 255]

Flądra

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Flądra w białym sosie, rewelacja

Flądra Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Flądra

 

  • 6 płatów flądry
  • 2 cebule
  • 1 śmietana 18% - 330 ml
  • 1 serek śmietankowy
  • 1 łyżeczka gałki
  • ok 1/4 kostki masła
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • przyprawa do ryby

 

Sposób przygotowania:

Flądra
Rybę opłucz i wysusz ręcznikiem papierowym.
Cebulę pokrój drobno. Do naczynia w którym będziesz zapiekać rybę, wysmaruj masełkiem ( dno i brzegi ). Wyłóż teraz cebulę, połóż rybę obsypaną przyprawami, plasterki masła, znów cebulę. Tak postępuj do końca. Ostatnia warstwa to cebula z masłem. Wstaw do piekarnika/ prodiża na 5 min. W pojemniku rozmieszaj śmietanę z przyprawami. Wyjmij rybę i do cebuli dodaj serek, zblenduj. Dodaj śmietanę. Znów wstaw na 5 min. Następnie po upływie tego czasu wyłóż rybę z pojemnika, do sosu dodaj serek i do tego sosu przełóż rybkę. Zapiekaj 20 min.
Po wyjęciu podawaj np z ryżem i z warzywami na patelnię.
Smacznego
Flądra
Etap 1 - flądrę umyj i dokładnie ręcznikiem papierowym wysusz
Flądra
Etap 2 - układaj na przemian ryba w przyprawach, cebula
Flądra
Etap 3 - wyjmij flądrę, do sosu cebulowego dodaj serek
Flądra
Etap 4 - dodaj śmietanę i ostrożnie przełóż rybę i zapiecz