Etna

Etna

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 83]

Flądra z winogronami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Flądra z winogronami to wyśmienity pomysł na tę niedrogą rybę

Flądra z winogronami

Składniki:

Flądra z winogronami

 

Sposób przygotowania:

Flądra z winogronami
Rybę umyć osuszyć papierowym ręcznikiem i odfiletować. Następnie posolić, skropić sokiem z cytryny i odstawić w chłodne miejsce na 3 godziny. Filety z flądry ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem. Winogrona przekroić na połówki pozbawić pestek i obłożyć nimi rybę, wstawić do piekarnika na 25 minut. Po tym czasie wyjąć z piekarnika, posypać zielonym pieprzem i skropić sokiem z cytryny, Dalej zapiekać przez ok 10 minut. Podawać z frytkami lub ziemniakami z wody i masłem oraz surówką z owoców.

Tagi:

winogrona