Sposób przygotowania:
Flaki z zasmażką
Flaki kroimy w paseczki, warzywa i mięso według uznania. Gotujemy w wodzie w dużym garnku flaki, mięso, warzywa, korpus i przyprawy (oprócz majeranku). Jak mięso na korpusie zmięknie, to wyjąć i obrać mięsko, dorzucić pod koniec gotowania.Gotować ,aż flaki będą mięciutkie.
Zasmażka: na suchej patelni zrumienić mąkę, zestawić patelnię na bok i rozprowadzić z olejem. Zasmażkę dodajemy do flaków jak już będą miękkie, mieszamy aż się połaczy, gotujemy jeszcze chwilę, zdejmujemy z ognia, wsypujemy majeranek i przykrywamy, aby się zaparzył.
Smacznego:)
Zasmażka: na suchej patelni zrumienić mąkę, zestawić patelnię na bok i rozprowadzić z olejem. Zasmażkę dodajemy do flaków jak już będą miękkie, mieszamy aż się połaczy, gotujemy jeszcze chwilę, zdejmujemy z ognia, wsypujemy majeranek i przykrywamy, aby się zaparzył.
Smacznego:)