tomasz1988

tomasz1988

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 220]

Flamandzkie żeberka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepis na pyszne żeberka z jabłkami

Flamandzkie żeberka

Składniki:

Flamandzkie żeberka

 

Sposób przygotowania:

Flamandzkie żeberka
Lekko zbite żeberka przyprawić solą i pieprzem, potem zrumienić dobrze z obu stron na smalcu. Jabłka obrać, pokroić na grube plasterki, usunąć pestki i plasterki ułożyć na dnie rondla, posypać je szczypta cynamonu. na jabłkach położyć zrumienione żeberka, polać je tłuszczem pozostałym ze smażenia i rondel wstawić do piekarnika. Gdy mięso będzie miękkie, żeberka wyłożyć na półmisek i obłożyć plasterkami jabłek.