co dzisiaj na obiad?

Obserwuj wątek

Odp: co dzisiaj na obiad?

Natala1210
  • Natala1210

• Przepisy: 770
  • Artykuły: 5
A u mnie dzisiaj krokiety z kapustą i mięsem!
obrazek

Babciagramolka
A teraz to już dzisiejszy obiadek.- Kotlety schabowe zapiekane pod mozzarellą .
obrazek

Babciagramolka
Tokijko
Serdeczne dzięki za miłe słowa . A z tym fotografowaniem to jest tak . Gdybyś zobaczyła moje zdjęcia sprzed 3 lat kiedy zaczynałam spisywać przepisy i pstrykać zdjęcia tego co ugotowałam to byś się ze śmiechu turlała .Trwałam w błędnym przekonaniu ,że smaczna potrawa , estetycznie podana będzie na zdjęciu ładnie wyglądać. Guzik prawda . Okazuje się ,że mięso połozone na niebieskim talerzu będzie sine , a polane sosem wygląda jak glajzdyka .Na zupie pływają oczka tłuszczu i odbijają światło Zupa ze śmietaną podana na białym talerzu jest nijaka i itp itd .podpatruję zdjęcia zawodowców próbując metodą prób i błędów dojść do tego jak udaje im się osiągnąć taki efekt. ( sztuczki stosowane w zawodowej fotografii typu piana z mydła na piwie nie wchodzą przecież w grę - bo ja zdjęcie pstrykam , siadamy do posiłku i zjadamy to co ugotowałam .Coś Wam pokarzę - Trzy wersje zdjęcia Zupy ryżowej .Od najstarszej poczynając .
obrazek obrazek obrazek

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

mam cos co mozna bardzo latwo zrobic

zmieniono 1 raz (ostatnio 02 gru 2009 07:43 przez tokijka)

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

msewka
  • msewka

• Przepisy: 607
  • Artykuły: 0
tokijka napisał(a):

msewka napisał(a):

tokijka napisał(a):

Babciagramolka napisał(a):

Sarenka mnie zainspirowała swoim daniem z figami .
dzis na obiad Figa z ...Kurczakiem.

ja az na to forum zaczelam wchodzic aby zobaczyc te cuda!To TY jeszcze jestes fantastycznym fotografem! Och te wszystkie dania az slinka leci ! Az plakac mi sie chce bo tam w Polsce caly las pelen grzybow i jeszcze laki a ja tutaj...
Moja corka gotowala-

Zdradź nam,co mieści się w tych naczyniach? Tu jestem totalnym laikiem.Nie znam japońskichpotraw (poza nielicznymi),które i tak pewnie się różnią od oryginału.Pozdrawiam.Trzymaj się w tym kraju pracusiów i kwitnących wisienek.

Bardzo mi przykro ale to to nieszczesne daszi...W jednym zupa czysta z wodorostem i tofu,w drugiej ryz gotowany z marchewka,grzybami,cebula siedmiolatka.....i kurczakiem.

To drugie dałoby się zrobić.Tylko pewnie przyprawy są charakterystyczne dla japońskiej kuchni ?

Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

msewka napisał(a):

tokijka napisał(a):

ja az na to forum zaczelam wchodzic aby zobaczyc te cuda!To TY jeszcze jestes fantastycznym fotografem! Och te wszystkie dania az slinka leci ! Az plakac mi sie chce bo tam w Polsce caly las pelen grzybow i jeszcze laki a ja tutaj...
Moja corka gotowala-

Zdradź nam,co mieści się w tych naczyniach? Tu jestem totalnym laikiem.Nie znam japońskichpotraw (poza nielicznymi),które i tak pewnie się różnią od oryginału.Pozdrawiam.Trzymaj się w tym kraju pracusiów i kwitnących wisienek.

Bardzo mi przykro ale to to nieszczesne daszi...W jednym zupa czysta z wodorostem i tofu,w drugiej ryz gotowany z marchewka,grzybami,cebula siedmiolatka.....i kurczakiem.

Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

msewka
  • msewka

• Przepisy: 607
  • Artykuły: 0
tokijka napisał(a):

Moja corka gotowala-

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

ja az na to forum zaczelam wchodzic aby zobaczyc te cuda!To TY jeszcze jestes fantastycznym fotografem! Och te wszystkie dania az slinka leci !

zmieniono 1 raz (ostatnio 02 gru 2009 07:43 przez tokijka)

Sarenka
  • Sarenka

• Przepisy: 571
  • Artykuły: 1
Dzisiaj prawie caly dzien spedzilam w kuchni i o dziwo nie jestem tym faktem zasmucona Zrobilam danie z piersiami z kaczki, ktorym zadziwilam sama siebie, Corcia - chyba po raz pierwszy od dawna, zareagowala na kaczke glosnym uhmm przezuwajac kolejne kesy. Prawie bilismy sie o obiadek Szkoda, ze to byl ostatni ptaszek od tesciowej, ktory mialam w zamrazalce . Ale moze calkiem niedlugo doleci kolejny ptak . Corcia mi troszke choruje, wciaz dostaje przeciwgoraczkowe, wiec postanowilam ja troszke rozruszac i zrobilysmy, na prawde smaczne i aromatyczne ciastka maslane. Dobrze sie przy tym bawilysmy i zaserwowalysmy sobie smaczny deserek.
obrazek obrazek

Sarenka
  • Sarenka

• Przepisy: 571
  • Artykuły: 1
Babciu, teraz to ja chce figi! Po prostu je uwielbiam i nigdy nie mam ich dosc!

Odpowiedz na/ edytuj co dzisiaj na obiad?