wątek ma już ponad miesiąc a niestety nie widać żadnych zmian w punktacji, a szkoda. "konkurencja" zmieniła wszystko w 1 dzień i za przepis bez zdjęcia są 3 punkty
Takie masowe dodawanie przepisów coraz bardziej mnie przeraża ,to jest trochę nie sprawiedliwe . Jeszcze można byłoby przymrużyć oko jeśli byłoby to 5 pkt ,ale 20 to chyba lekka przesada. Zachłanność ludzka nie zna granic ,bo siedzieć i przepisywać z książki , gazety przepisy lub wymyślać byle co to żadna sztuka .A tu robi się trochę nieciekawie ,tłoczno i szaro. Czy naprawdę nie można nic z tym zrobić ?
wątek ma już ponad miesiąc a niestety nie widać żadnych zmian w punktacji, a szkoda. "konkurencja" zmieniła wszystko w 1 dzień i za przepis bez zdjęcia są 3 punkty
Nie zgadzam się Misiu . Na tej samej zasadzie można by powiedzieć , że nie należy wstawiać przepisów na sos beszamelowy , cytrynowy na beszamelu , musztardowy na beszamelu itd bo baza jest ta sama tylko element decydujący inny .
Przepis bardzo prosty , w sumie taka sama procedura ale autorka postarała sie by pokazać i jedne i drugie . Po prostu je zrobiła . I to jest w porządku . Co innego gdyby to były przepisy bez zdjęć .
Wszyscy robimy różne wersje swoich przepisów i każdemu z nas można by powiedzieć ( to do mnie ) po co podajesz 15 przepis na smażonego halibuta w marynacie - raz pomarańczowej , raz cytrynowej , raz koperkowej itd ( zawsze jest ryba , zawsze podstawowa marynata + składnik zmienny ) - efekt końcowy jest jednak inny . Tu też kostka cytrynowa różni sie smakiem i zastosowaniem od tej z grapefruita.
Mnie się wydaje, że Misi chodziło o napisanie opisów słowo w słowo tak samo. Tylko nazwa składnika się zmieniła.
Nie zgadzam się Misiu . Na tej samej zasadzie można by powiedzieć , że nie należy wstawiać przepisów na sos beszamelowy , cytrynowy na beszamelu , musztardowy na beszamelu itd bo baza jest ta sama tylko element decydujący inny .
Przepis bardzo prosty , w sumie taka sama procedura ale autorka postarała sie by pokazać i jedne i drugie . Po prostu je zrobiła . I to jest w porządku . Co innego gdyby to były przepisy bez zdjęć .
Wszyscy robimy różne wersje swoich przepisów i każdemu z nas można by powiedzieć ( to do mnie ) po co podajesz 15 przepis na smażonego halibuta w marynacie - raz pomarańczowej , raz cytrynowej , raz koperkowej itd ( zawsze jest ryba , zawsze podstawowa marynata + składnik zmienny ) - efekt końcowy jest jednak inny . Tu też kostka cytrynowa różni sie smakiem i zastosowaniem od tej z grapefruita.
zmieniono 1 raz (ostatnio 04 lut 2012 22:14 przez Babciagramolka)
Jestem nowym użytkownikiem,ale popieram Was w 100 procentach.Zanim dodam przepis upewniam się,że nie będzie to setny przepis na sałatkę warzywną czy coś innego w tym rodzaju. Wiadomo że nie ma monopolu na podstawowe przepisy,lecz całe dania powinny być kreacją twórcy. Zdjęcia które dodaję są także mojej roboty,zawsze podpisane. A jeżeli chodzi o punkty,do teraz nie wiem po co one właściwie są.W każdym razie życzę aby było jak najmniej nerwów z powodu użytkowników gotujących "na punkty" i zaśmiecających ten świetny portal.
Trzymajcie się
No więc to tak wygląda...z wczorajszego dnia c y t u j ę :
1. "Czekoladowa rozkosz" ....
Na początek cukier z żółtkami dokładnie ucieramy.
2. "Śmietankowa rozkosz".....
Na początek cukier z żółtkami dokładnie ucieramy.
3. "Waniliowa rozkosz "
Na początek cukier z żółtkami dokładnie ucieramy.
WSZYSTKIE PRZEPISY ZACZYNAJĄ SIĘ TAK SAMO. Ale ja tylko przytoczyłam jedno zdanie w każdym, a są po dwa zdania JEDNAKOWEJ treści. Może mi ktoś wytłumaczy, dlaczego takie przepisy nadal zaśmiecają ten portal
Mam dość !!!!!!!!
Obserwuj wątekOdp: Odp: Mam dość !!!!!!!!
zewa
To prawda.
A tu ani słychu ani widu.
Odp: Odp: Mam dość !!!!!!!!
Smakowita
Odp: Odp: Mam dość !!!!!!!!
k.tyczynski
Odp: Mam dość !!!!!!!!
agabi22
Odp: Odp: Odp: Mam dość !!!!!!!!
zewa
Mnie się wydaje, że Misi chodziło o napisanie opisów słowo w słowo tak samo. Tylko nazwa składnika się zmieniła.
Odp: Odp: Mam dość !!!!!!!!
Babciagramolka
Nie zgadzam się Misiu . Na tej samej zasadzie można by powiedzieć , że nie należy wstawiać przepisów na sos beszamelowy , cytrynowy na beszamelu , musztardowy na beszamelu itd bo baza jest ta sama tylko element decydujący inny .
Przepis bardzo prosty , w sumie taka sama procedura ale autorka postarała sie by pokazać i jedne i drugie . Po prostu je zrobiła . I to jest w porządku . Co innego gdyby to były przepisy bez zdjęć .
Wszyscy robimy różne wersje swoich przepisów i każdemu z nas można by powiedzieć ( to do mnie ) po co podajesz 15 przepis na smażonego halibuta w marynacie - raz pomarańczowej , raz cytrynowej , raz koperkowej itd ( zawsze jest ryba , zawsze podstawowa marynata + składnik zmienny ) - efekt końcowy jest jednak inny . Tu też kostka cytrynowa różni sie smakiem i zastosowaniem od tej z grapefruita.
Odp: Mam dość !!!!!!!!
misia14
https://gotujmy.pl/kostki-lodu-z-grapefruita,przepisy,134470.html
pozostawiam bez komentarza...
Odp: Mam dość !!!!!!!!
Kszakowa
Trzymajcie się
Odp: Mam dość !!!!!!!!
Odp: Mam dość !!!!!!!!
bajtek
1. "Czekoladowa rozkosz" ....
Na początek cukier z żółtkami dokładnie ucieramy.
2. "Śmietankowa rozkosz".....
Na początek cukier z żółtkami dokładnie ucieramy.
3. "Waniliowa rozkosz "
Na początek cukier z żółtkami dokładnie ucieramy.
WSZYSTKIE PRZEPISY ZACZYNAJĄ SIĘ TAK SAMO. Ale ja tylko przytoczyłam jedno zdanie w każdym, a są po dwa zdania JEDNAKOWEJ treści. Może mi ktoś wytłumaczy, dlaczego takie przepisy nadal zaśmiecają ten portal