Droga Tit, Książę jest bardzo smutny z powodu Twoich słów. W moim królestwie, za siedmioma górami, za siedmioma lasami, za takie opinie można zostać rzuconym na pożarcie smoka [/quote]
Drogi Książę, jak mogłam być tak niesprawiedliwa... Wybacz proszę, nie powinnam wsadzać wszystkich mężczyzn do jednego kotła. Twoje królewskie testy są zachwycające. Posyłam ci najsłodszego pod słońcem , o jak się spłoniłam. Tit
Dziś po dwu dobach wyjęłam bób z pojemnika i z torebki ... widać wielka roznicę .. ten z torebki juz ma widoczne brązowe plamy a w pojemniku nie zmienil wogóle koloru od włozenia .
Dzięki dziewczyny ....czyli funkcjonuje ! ...... 6 godzin w pojemniku poza lodowką jest jadalne
Czekam jeszcze na eksperyment Ksiecia ....ciekawa jestem co z tą cebulą.....
Czy w pojemniku próżniowym zapachy się mieszają czy nie ?
zmieniono 1 raz (ostatnio 23 lip 2010 15:02 przez Evi)
Książę czyli ja postanowiłem w swojej pałacowej kuchni przeprowadzić Wielki Cebulowy Test .
W ramach niego zamknąłem w pojemniku próżniowym pomidorki, ogórka, wraz z przekrojoną cebulką, (ilustruje to zdjęcie )bowiem któż z nas nie lubi pomidorków z cebulką, jednak zazwyczaj cała cebula to za dużo, a nie powinno się marnować żywności, pozostawienie jej natomiast niezabezpieczonej w lodówce lub na bufecie powoduje, że jej zapach rozchodzi się po całym pałacu, także więc zobaczymy czy po kilku dniach pomidorki przejdą zapachem cebulki w próżniowo zamkniętym pojemniku Dafi, czy może jednak pozostanie ich naturalny zapach.
Książę radzi: nie jedzcie cebuli przed randkami
Tit napisał(a):
Tak to jest z facetami Tylko w gębie mocni i w obietnicach
Droga Tit, Książę jest bardzo smutny z powodu Twoich słów. W moim królestwie, za siedmioma górami, za siedmioma lasami, za takie opinie można zostać rzuconym na pożarcie smoka
No wiec po 14 godzinach przechowywania poza lodówką moje sniadanie wyglada tak ...Dukanowy chlebek z otrąb, wędlina, pomidor, jajko.. (dieta protal)
Najbardziej obawialam sie tego jajka .. ale bylo ok ..
pieczywa nie smarowalam niczym lekko tylko zczerstwiało ..
Sniadanie zjedzone... . Choć wolałabym z lodówki .. no ale to byl test który ma wynik na +
Evi chciała się przekonac czy jedzenie mozna brać w tym pojemniku do pracy. Oto efekty eksperymentu.
1.O godz. 21 wczoraj wieczorem włozyłam do pojemnika natke pietruszki, sałate i kawałek chleba z pasztetem (pasztet jest mało trwały i na nim najlepiej widac zmiany, wędlina czy ser znoszę więcej).
2. Godz. 7 rano - wszystkie produkty wygladaja normalnie. Jedynie pieczywo wchłoneło wilgoć z pasztetu.
3. Godz. 15 - na sałacie widac pierwsze objawy nieświeżości - robi sie sflaczała, choć w bardzo niewielkim stopniu (po godzinie leżenia bez pojemnika tez by tak wygladała). Z natka dzieje sie to samo. Chleb jako taki prezentuje sie nienajgorzej ale pasztet juz nieciekawie ale co tu wymagac po 18h lezenia w temp. pokojowej.
Testowanie produktów DAFI rozpoczęte
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Odp: Testowanie produktów DAFI rozpoczęte
Drogi Książę, jak mogłam być tak niesprawiedliwa... Wybacz proszę, nie powinnam wsadzać wszystkich mężczyzn do jednego kotła. Twoje królewskie testy są zachwycające. Posyłam ci najsłodszego pod słońcem , o jak się spłoniłam. Tit
Odp: Testowanie produktów DAFI rozpoczęte
luna19
Odp: Odp: Testowanie produktów DAFI rozpoczęte
Evi
Czekam jeszcze na eksperyment Ksiecia ....ciekawa jestem co z tą cebulą.....
Czy w pojemniku próżniowym zapachy się mieszają czy nie ?
luna19
Odp: Odp: Odp: Testowanie produktów DAFI rozpoczęte
Książę z bajki
Książę czyli ja postanowiłem w swojej pałacowej kuchni przeprowadzić Wielki Cebulowy Test .
W ramach niego zamknąłem w pojemniku próżniowym pomidorki, ogórka, wraz z przekrojoną cebulką, (ilustruje to zdjęcie )bowiem któż z nas nie lubi pomidorków z cebulką, jednak zazwyczaj cała cebula to za dużo, a nie powinno się marnować żywności, pozostawienie jej natomiast niezabezpieczonej w lodówce lub na bufecie powoduje, że jej zapach rozchodzi się po całym pałacu, także więc zobaczymy czy po kilku dniach pomidorki przejdą zapachem cebulki w próżniowo zamkniętym pojemniku Dafi, czy może jednak pozostanie ich naturalny zapach.
Książę radzi: nie jedzcie cebuli przed randkami
Tit napisał(a):
Droga Tit, Książę jest bardzo smutny z powodu Twoich słów. W moim królestwie, za siedmioma górami, za siedmioma lasami, za takie opinie można zostać rzuconym na pożarcie smoka
luna19
Najbardziej obawialam sie tego jajka .. ale bylo ok ..
pieczywa nie smarowalam niczym lekko tylko zczerstwiało ..
Sniadanie zjedzone... . Choć wolałabym z lodówki .. no ale to byl test który ma wynik na +
luna19
caroline1983
caroline1983
1.O godz. 21 wczoraj wieczorem włozyłam do pojemnika natke pietruszki, sałate i kawałek chleba z pasztetem (pasztet jest mało trwały i na nim najlepiej widac zmiany, wędlina czy ser znoszę więcej).
2. Godz. 7 rano - wszystkie produkty wygladaja normalnie. Jedynie pieczywo wchłoneło wilgoć z pasztetu.
3. Godz. 15 - na sałacie widac pierwsze objawy nieświeżości - robi sie sflaczała, choć w bardzo niewielkim stopniu (po godzinie leżenia bez pojemnika tez by tak wygladała). Z natka dzieje sie to samo. Chleb jako taki prezentuje sie nienajgorzej ale pasztet juz nieciekawie ale co tu wymagac po 18h lezenia w temp. pokojowej.
http://forum.gotujmy.pl/tit-tit-codziennie-konkurs-dafi-24-dzbanki-do-rozdania,watek,111955.html
Zapraszam do udziału w zabawie - będę rozdawać dzbanki Dafi!