Sposób przygotowania:
Francuska rolada na słono
Cebule obieramy i kroimy w piórka. Wrzucamy na rozgrzany olej na patelni i smażymy do lekkiego zrumienienia. Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce na cieniutkie plasterki. Dorzucamy do przesmażonej cebuli, przyprawiamy solą i pieprzem i smażymy do odparowania wody z pieczarek. Co jakiś czas mieszamy. Ser żółty ścieramy na tarce na dużych oczkach. Ciasto francuskie rozwijamy z rulonu i kroimy na pół. Wzdłuż każdego kawałka ciasta wykładamy usmażone pieczarki z cebulą. Następnie po łyżce kukurydzy. Na nią układamy starty ser. Ciasto delikatnie zwijamy w roladę, sklejając brzegi żeby farsz nie wypłynął podczas pieczenia. W miseczce roztrzepujemy jajko, smarujemy nim wierzch rolad. Rolady pieczemy przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 200C. Po lekkim ostudzeniu kroimy je na plastry o grubości ok. 5 cm. Podajemy z sosem czosnkowym.