Sposób przygotowania:
Francuska rolada z mięsem mielonym
Mięso przesmażamy na niewielkiej ilości oleju,lekko podduszamy,pod koniec dodajemy sos i zestawiamy.Por myjemy tniemy na wąskie,długie paski,paprykę w paseczki.Warzywa układamy na rozwiniętym cieście francuskim,wzdłuż dłuższego brzegu rozkładamy mięso wymieszane z kukurydzą.Zwijamy przy pomocy papieru na którym jest położone ciasto,pieczemy w 220* do zrumienienia się ciasta,informacja na opakowaniu.Cukinię kroimy w plastry(0,5cm),kilka kawałków kroimy w paski i odkładamy,pieczarki w talarki,a por w cienkie plasterki.Plastry cukinii moczymy w rozmąconym jajku z solą i obtaczamy w bułce,następnie smażymy na gorącym oleju.Resztę warzyw tj.pieczarki,por,cukinia dusimy na patelni.Układamy na talerzu połowę panierowanej cukinii,na to duszone warzywa i przykrywamy drugą warstwą cukinii w talarkach,do tego porcja rolady.Podajemy na ogrzanym talerzu,smacznego.
evita0007
Marysia Gandzia