kasandra6

kasandra6

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 399]

Francuskie ciasteczka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ciasto rozmrozić, rozwinąć i pokroić na kwadraty.

Francuskie ciasteczka

Składniki:

Francuskie ciasteczka

 

  • ciasto francuskie 30 dag
  • żelatyna 1,5 łyżeczki
  • sok z ananasa 9 łyżek
  • śmietana kremówka 400 ml
  • wiśnie 50 dag
  • polewa czekoladowa 10 dag
  • syrop ananasowy 100 ml

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Francuskie ciasteczka
Ułożyć na blaszce i po nakłuwać - wstawić do nagrzanego piekarnika 200 C piec ok 20 minut. Ciasto wyjąć i wystudzić. Owoce umyć, polewą posmarować kawałki ciasta i ułożyć owoce.

Wyłożyć ubitą śmietanę z kremówki - wymieszaną z żelatyną. Polać syropem ananasowym i przykryć drugim ciastkiem. Wstawić do lodówki na ok 2 godzinki. Po wyjęciu posypać cukrem pudrem.