Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Francuskie kapuśniaczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

najszybszy sposób na kapuśniaczki

Francuskie kapuśniaczki

Składniki:

Francuskie kapuśniaczki

 

 

Sposób przygotowania:

Francuskie kapuśniaczki
Cebule drobno pokroić i zarumienic na oleju. Dodać drobno pokrojone pieczarki. Razem usmażyć. Kapuste wygotować, aby była mniej kwasna. Ostudzić i pociąć na drobne kawałeczki. Przełożyc na patelnię razem z piecarkami. Doprawić do smaku sola i pieprzem. Dusić kilka minut razem pod przykryciem z liściem i zielem. Ciasto rołożyć na brytfance i pociąc na kwadraty. Na każdy z nich nałożyc farsz i zawinąć. Piec ok. 15 minut.

Tagi:

ciasto