gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Naleśniki francuskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo dobre połączenie składników z naleśnikami, które chyba bardziej będzie odpowiadać dorosłym, niż dzieciom

Naleśniki francuskie Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Naleśniki francuskie

CIASTO

NADZIENIE

  • 20 dag sera żółtego
  • 4 plastry szynki
  • 20 dag pieczarek
  • ketchup do polania

Sposób przygotowania:

Naleśniki francuskie
Do garnka dać jajka, mleko oraz mąkę z solą. Mikserem dobrze wszystko wymieszać. Na rozgrzany tłuszcz lejemy ciasto, aby upiec naleśnik. Gdy upieczemy z jednej strony, przewracamy na drugą i kładziemy na połowie placka troszkę startego sera, na ser usmażone pieczarki, na pieczarkach kładziemy 2 plastry szynki, a na szynkę znowu trochę sera, przykrywamy drugą połową placka, dociskamy. Jeszcze przewracamy na drugą stronę, aby się ser roztopił. Gotowe polać ketchupem.
Naleśniki francuskie
Na sam początek przygotować ciasto na naleśniki
Naleśniki francuskie
Następnie ciasto przelać na patelnię i smażyć
Naleśniki francuskie
Dodawać po kolei kolejne składniki na farsz
Naleśniki francuskie
Kiedy dodamy już wszystkie, końcówki połączyć i utworzyć naleśnik francuski
Naleśniki francuskie
Naleśniki francuskie- pyszne połączenie. Polecam
Naleśniki francuskie
Naleśniki francuskie- pyszne połączenie. Polecam