Sposób przygotowania:
Francuskie paluchy z malinami
Ciasto przekrawamy wzdłuż długości (potrzebujemy połowę opakowania ). Ciasto przekrawamy w podłużne paseczki (wyszło 6 paluchów), następnie każdy pasek nacinamy po bokach w jodełkę, na środku układamy maliny, posypujemy cukrem waniliowym i zawijamy do środka paseczki ciasta – utworzymy podłużny paluch. Żółtko roztrzepujemy z łyżką mleka i smarujemy nim paluchy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około 20 minut do zarumienienia ciasta. Można posypać cukrem pudrem. Smacznego
![Francuskie paluchy z malinami Francuskie paluchy z malinami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/francuskie-paluchy-z-malinami-118029.jpg)
![Francuskie paluchy z malinami Francuskie paluchy z malinami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/francuskie-paluchy-z-malinami-118030.jpg)
![Francuskie paluchy z malinami Francuskie paluchy z malinami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/francuskie-paluchy-z-malinami-118031.jpg)
![Francuskie paluchy z malinami Francuskie paluchy z malinami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/francuskie-paluchy-z-malinami-118032.jpg)
-Natka-