Sposób przygotowania:
Francuskie pizzerinki z kiełbasą i suszonymi pomid
Ciasto francuskie wyjąć i rozmrozić.
Następnie podzielić na osiem kwadratowych lub prostokątnych kawałków.
Brzeżki ciasta lekko podnieść w górę, aby wyglądały jak mini blaszki z ciasta.
Suszone pomidory wyjąć z zalewy, odsączyć i nałożyć na wierzch ciasta, a potem dodać pokrojoną na plasterki kiełbasę zwyczajną lub krakowską suchą.
Posypać startym serem i ułożyć na blasze zapiekanki.
Wstawić do wcześniej nagrzanego do 190 st. C piekarnika. na 15 min.
Po opieczeniu wyjąć i spożywać z ketchupem lub tabasco.
Następnie podzielić na osiem kwadratowych lub prostokątnych kawałków.
Brzeżki ciasta lekko podnieść w górę, aby wyglądały jak mini blaszki z ciasta.
Suszone pomidory wyjąć z zalewy, odsączyć i nałożyć na wierzch ciasta, a potem dodać pokrojoną na plasterki kiełbasę zwyczajną lub krakowską suchą.
Posypać startym serem i ułożyć na blasze zapiekanki.
Wstawić do wcześniej nagrzanego do 190 st. C piekarnika. na 15 min.
Po opieczeniu wyjąć i spożywać z ketchupem lub tabasco.