marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Francuskie pizzerinki z kiełbasą i suszonymi pomid

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dania lub przystawki z mrożonego ciasta francuskiego są nie tylko pyszne, ale i bardzo szybkie w przygotowaniu. Te pizzerinki robię bardzo często.

Francuskie pizzerinki z kiełbasą i suszonymi pomid

Składniki:

Francuskie pizzerinki z kiełbasą i suszonymi pomid

Pizzerinki

  • 300 g ciasta francuskiego mrożonego,
  • 1 wianek kiełbasy zwyczajnej lub 20 dag.krakowskiej suchej,
  • 35 dag suszonych pomidorów w zalewie,
  • ser żółty starty,
  • ketchup pikantny lub łagodny lub tabasco,
  • 1-2 łyżki oleju na blachę.

Sposób przygotowania:

Francuskie pizzerinki z kiełbasą i suszonymi pomid
Ciasto francuskie wyjąć i rozmrozić.

Następnie podzielić na osiem kwadratowych lub prostokątnych kawałków.

Brzeżki ciasta lekko podnieść w górę, aby wyglądały jak mini blaszki z ciasta.

Suszone pomidory wyjąć z zalewy, odsączyć i nałożyć na wierzch ciasta, a potem dodać pokrojoną na plasterki kiełbasę zwyczajną lub krakowską suchą.

Posypać startym serem i ułożyć na blasze zapiekanki.

Wstawić do wcześniej nagrzanego do 190 st. C piekarnika. na 15 min.

Po opieczeniu wyjąć i spożywać z ketchupem lub tabasco.