Sposób przygotowania:
Francuskie pizzerinki z mięsem i papryką
Ciasto wyjąć i rozmrozić,po czym pozaginać brzeżki ciasta lekko w górę,aby farsz przy przenoszeniu płatów ciasta nie wypadał.Pomidory i papryki opłukać,papryki oczyścić z nasion i
zetrzeć na tarce,potem oczyszczone pieczarki i połówkę cebuli.
Na rozgrzanym oleju obsmażyć zmielone mięso wieprzowe,dodać pieczarki z cebulą,zmieszać z mięsem,posolić,dodać dużą szczyptę lub łyżeczkę curry,wymieszać.Piekarnik rozgrzać do temp.200 st.C,blachę posmarować lekko olejem za pomocą pędzelka silikonowego i układać nadziane ciastka francuskie z na-
-dzieniem mięsno-pieczarkowo-jarzynowym:plastry pomidora na
spód,farsz pieczarkowo-mięsny,a na to tartą paprykę świeżą.Piec
ok.20 min.Po upieczeniu wyjąć blachę z pizzerinkami,przełożyć
je na talerze płaskie i podawać z ketchupem lub innym ostrym sosem.
zetrzeć na tarce,potem oczyszczone pieczarki i połówkę cebuli.
Na rozgrzanym oleju obsmażyć zmielone mięso wieprzowe,dodać pieczarki z cebulą,zmieszać z mięsem,posolić,dodać dużą szczyptę lub łyżeczkę curry,wymieszać.Piekarnik rozgrzać do temp.200 st.C,blachę posmarować lekko olejem za pomocą pędzelka silikonowego i układać nadziane ciastka francuskie z na-
-dzieniem mięsno-pieczarkowo-jarzynowym:plastry pomidora na
spód,farsz pieczarkowo-mięsny,a na to tartą paprykę świeżą.Piec
ok.20 min.Po upieczeniu wyjąć blachę z pizzerinkami,przełożyć
je na talerze płaskie i podawać z ketchupem lub innym ostrym sosem.
LuKaSz4761
marietta