Sposób przygotowania:
francuskie z pastą orzechowo-awokado
Ciasto rozmrozić, rozwałkować i wyciąć z niego około 20 krążków za pomocą szklanki. Powinny mieć średnicę około 5 cm. W 16 z nich wyciąć dziurkę o średnicy 2,5 cm. Na każdym pełnym krążku ułożyć po 4 krążki z dziurką. Blachę do pieczenia wyłożyć pergaminem, ułożyć na niek krążki z ciasta i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 minut. Następnie odstawić, żeby wystygły. W moździerzu utłuc kilka ziarenek kolendry. Awokado oczyścić z pestki i skropić sokiem cytrynowym. Za pomiocą łyżeczki wydrążyć miąższ, zmiksować go razme z obranym ząbkiem czosnku, oliwą, solą, pieprzem na gładką, jednolitą masę. Utworzoną masę nakładać do upieczonych gniazd z ciasta francuskiego. Szynkę pokroić w kostkę i posypać nią gniazda. Podawać od razu.