Marika_1961

Marika_1961

Szef Kuchni
[Przepisów: 60]

Fress-mich-dumm-Kuchen

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Smacznego.E: 83g-F:414g-Kh:507g-Kj:26253-Kcal:6270 Na duza blache wszystkie skladniki podwojnie.

Fress-mich-dumm-Kuchen

Składniki:

Fress-mich-dumm-Kuchen

 

  • Ciasto:
  • szczypta soli : 3 krople olejku migdalowego i waniliowego : 1 jajko : 125 g masla lub margaryny

 

  • Krem:
  • proszku : 50 g cukru : szczypta soli : 250 ml (1/4l) mleka : 125 g masla : 25 g kokosowego fetu.

 

  • Na gore:
  • 250 g grubo posiekanych orzechow wloskich : 125 g masla : 125 g cukru : 50 g bloku czekoladowego

 

  • maslo,wszystko dokladnie wyrobic na gladkie ciasto. Jesli ciasto bedzie sie kleilo to wlozyc je na pewien
  • Ciasto odstawic do wystudzenia

 

  • wystudzic ciagle mieszajac,dodac stopione 8wystudzone)maslo z fetem dokladnie wymiezsac,krem wylozyc na ciasto.

 

  • Orzechy podsmarzyc z cukrem i maslem,(zkarmelizowac)wylozyc na krem.roztopic czekolade wlozyc do woreczka obciac

 

  • Smacznego.E: 83g-F:414g-Kh:507g-Kj:26253-Kcal:6270
  • Na duza blache wszystkie skladniki podwojnie.

 

 

Sposób przygotowania:

Fress-mich-dumm-Kuchen
1) make wymieszac razem z proszkiem do pieczenia dodac cukier , sol , olejek jajko i maslo,wszystko dokladnie wyrobic na gladkie ciasto. Jesli ciasto bedzie sie kleilo to wlozyc je na pewien czas do lodowki,ciasto rozwalkowac na wysmarowana tluszczem blache,podziurawic widelcem.Piec 15 do 20 minut (gora-dol okolo 200 °C,termoobieg okolo 180°C,gaz stufe 3-4)
Ciasto odstawic do wystudzenia

2)Ugotowac budyn z cukrem i sola jak szoi na opakowaniu-wystudzic ciagle mieszajac,dodac stopione 8wystudzone)maslo z fetem dokladnie wymiezsac,krem wylozyc na ciasto.

3)Orzechy podsmarzyc z cukrem i maslem,(zkarmelizowac)wylozyc na krem.roztopic czekolade wlozyc do woreczka obciac maly rog i polac tym ciasto.