Sposób przygotowania:
Fress-mich-dumm-Kuchen
1) make wymieszac razem z proszkiem do pieczenia dodac cukier , sol , olejek jajko i maslo,wszystko dokladnie wyrobic na gladkie ciasto. Jesli ciasto bedzie sie kleilo to wlozyc je na pewien czas do lodowki,ciasto rozwalkowac na wysmarowana tluszczem blache,podziurawic widelcem.Piec 15 do 20 minut (gora-dol okolo 200 °C,termoobieg okolo 180°C,gaz stufe 3-4)
Ciasto odstawic do wystudzenia
2)Ugotowac budyn z cukrem i sola jak szoi na opakowaniu-wystudzic ciagle mieszajac,dodac stopione 8wystudzone)maslo z fetem dokladnie wymiezsac,krem wylozyc na ciasto.
3)Orzechy podsmarzyc z cukrem i maslem,(zkarmelizowac)wylozyc na krem.roztopic czekolade wlozyc do woreczka obciac maly rog i polac tym ciasto.
Ciasto odstawic do wystudzenia
2)Ugotowac budyn z cukrem i sola jak szoi na opakowaniu-wystudzic ciagle mieszajac,dodac stopione 8wystudzone)maslo z fetem dokladnie wymiezsac,krem wylozyc na ciasto.
3)Orzechy podsmarzyc z cukrem i maslem,(zkarmelizowac)wylozyc na krem.roztopic czekolade wlozyc do woreczka obciac maly rog i polac tym ciasto.
luna
Marika_1961
O tak rzeczywiscie nie idzie sie powstrzymac ,dlatego pieke to ciasto tylko wtedy kiedy mam sporo gosci tak ze kazdy tylko po kawalku;-)))
gusia1000
Ciasto widać, że jest wyśmienite.
Daję 5.