Sposób przygotowania:
Frittata z cukinią i pieczarkamiEtap 1
Cukinię umyć, pokroić w ćwierć plasterki. Na patelni lekko rozgrzać masło. Do masła wrzucić cukinię, oprószyć ją ziołami i solą. Smażyć prawie do miękkości.
Etap 2
Cebulę pokroić w kostkę, dodać do cukinii, zeszklić.
Etap 3
Pieczarki pokroić w półplasterki, dodać do cukinii. Smażyć, aż cały płyn odparuje.
Etap 4
Jajka wbić do miseczki, rozbełtać, doprawić świeżo zmielonym pieprzem i odrobiną soli.
Etap 5
Jajka wylać na cukinię z grzybami.
Etap 6
Na wierzchu rozłożyć starty na tarce o dużych oczkach ser. Patelnię z frittatą wstawić do piekarnika. Zapiekać w 220 stopniach przez ok. 10 minut. Podawać z dowolnym sosem.