Sposób przygotowania:
Fritatta makaronowa
Na patelni rozgrzać masło i podgrzać makaron. W między czasie ser pokroić w drobną kosteczkę. Do miski przełożyć makaron i wymieszać do z serem. Cebulkę obrać i posiekać. Wędlinę pokroić w kostkę średniej wielkość lub w cienkie paseczki. Umytą i osuszoną paprykę pokroić w drobniutką kostkę. W osobnej misce jajka roztrzepać aż się lekko spienią. Dodać sól, wymieszać. Do jajek dodać cebulkę, paprykę i wędlinę i jeszcze raz zamieszać. Do masy jajecznej dodać makaron z serem i doprawić bazylią. Wymieszać. Na patelni ponownie rozgrzać masło i wylać całą zawartość miski. Smażyć jak omlet. Gdy spód się zetnie obrócić na drugą stronę i dosmażyć. Zsunąć z patelni na duży talerz, posypać koperkiem wymieszanym ze szczypiorkiem. Można podać ketchup. Podawać gorące. Smacznego!