Sposób przygotowania:
Frittata serowa ze szpinakiem
Ser zólty starkowac, czosnek obrac i przecisnac przez praske. Szpinak umyc i osuszyc. Poodcinac ogonki (niekoniecznie, niektorzy nigdy nie odccinaja ogonkow), a liscie pokroic na mniejsze kawalki. Na patelni rozgrzac tluszcz, wrzucic szpinak, czosnek, lekko posolic, dodac odrobine vegety i smazyc do momentu powstania ''papki'', nadmiar wody odlac z patelni. Jaja rozbeltac lub zmiksowac, dodac do nich jogurt, wymieszac, nastepnie dodac strarkowany zolty ser, przyprawy i dobrze wymieszac. Zaroodporne naczynie lekko natluscic, wylozyc szpinak. Na szpinak wylac mase jajeczno-serowa. Wstawiamy do dobrze rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez ok 25-30-35 minut w 190 stopniach. Podajemy na goraco, z kechupem.
jovi
sylwus
Jojo
Natala1210
iwi69
wedith1
Anula
luna
czarna-mamba
łakomczuszka