czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Frittata z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Frittata to smaczne włoskie danie, podstawa to jajka, a do tego ulubione dodatki, w sam raz na śniadanie :)

Frittata z piekarnika

Składniki:

Frittata z piekarnika

 

Sposób przygotowania:

Frittata z piekarnika
Paprykę wydrążyć i razem z dymką pokroić drobno. Warzywa zeszklić na łyżce oleju.

Całe jajka roztrzepać do spienienia i doprawić solą i pieprzem. Wylać na paprykę.

Całość posypać startym żółtym serem, papryką i ziołami.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać 15 minut. Smacznego :)

Tagi:

jajka danie