malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Frykadelki wieprzowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Lubię gotować potrawy proste które nie wymagają dużo pracy a są jednak smaczne. Naprawdę warto je usmażyć.

Frykadelki wieprzowe

Składniki:

Frykadelki wieprzowe

 

Sposób przygotowania:

Frykadelki wieprzowe
Mięso solimy pieprzymy łączymy z kukurydzą, papryką pokrojoną w drobną kostkę oraz dodajemy słodką papryką. Wbijamy jajka i dodajemy bułkę tartą, wyrabiamy masę. Formujemy frykadelki i smażymy na gorącym oleju na złoto. Możemy podawać polane sosem czosnkowym lub z ziemniakami. Często dodaję do nich też buraczki.

Tagi:

jajko tarta jajka