Sposób przygotowania:
Galantynka z kurczaka
Kurczaka umyć, osuszyć i wyluzować kości.Natrzeć na zewnątrz i wewnątrz przyprawami i 2 ząbkami roztartego czosnku. Zwinąć ciasno i zawinąć w folię spożywczą. Włożyć do lodówki na kilka godzin. Mięso zemleć wraz z wątróbką.Dodać namoczoną w mleku i odciśniętą kajzerkę i drobno pokrojoną i usmażoną na oleju cebulkę, jajko, pieprz, sól i pokrojoną drobno natką pietruszki. Dokładnie wymieszać. Na rozłożonego kurczaka wyłożyć masę mięsną. Zwinąć i zaszyć.Tuszkę włożyć do rękawa do pieczenia i piec ok. 1,5 godz. w 180*C Na 20 min. przed końcem pieczenia rozciąć rękaw, aby kurczak się ładnie zarumienił.
zbysiowa
MagdaMM
marietta
edytaha
Henia
Długo podchodziłam do luzowania jak pies do jeża, ale kiedy się odważyłam, stwierdziłam,że to bardzo proste. :)
edytaha
Ktoś mi kiedyś podesłał link do strony z instrukcją luzowania, obiecałam sobie, że kiedyś to zrobię, ale jeszcze do tego nie dojrzałam :)
MagdaMM
Edytko? Czy tym ktosiem nie byłam ja? :)
edytaha
Ty Madziu, ale w innym wcieleniu, więc nie widziałam jak napisać :) :P