Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Galareta mięsna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

miesna galareta do chlebka

Galareta mięsna

Składniki:

Galareta mięsna

 

 

  • 2 marchewki
  • 1 papryka
  • 2 łyżki kuurydzy lub groszku
  • natka pietruszki
  • 2-3 jajka
  • ocet

Sposób przygotowania:

Galareta mięsna
wlewamy tyle wody do garnka aby przykryla golonke, dodajemy ziele, lisc sól, pieprz oraz marchewke i gotujemy do miękkosci miesa (co jakis czas dolewając ubywającą wode). gdy mieso jest miękie obieramy je, z wody wyjmujemy przyprawy i marchewke, rozpuszczamy w niej żelatyne.
do półmisków lub mniejszych misieczke wkładamy ugotowane na twardo jajko, groszek lub kukurydze, pokrojoną papryke i marchewke, zalewamy tezejącą galareta i odstawiamy do lodówki do stezenia. Następnie misieczki ogrzewamy nad parą i szybkim ruchem obracamy i wyjmujemy. Stroimy natką pietruszki i doprawiamy octem