Sposób przygotowania:
Galaretka drobiowa
Skrzydełka i udka wymoczyć,zalać wodą.Dodać włoszczyznę,vegetę, zagotować na małym ogniu. Łyżką cedzakową zebrać szumowiny,gotować do miękkości na malutkim ogniu jak rosół.Gdy mięso jest rozpadające,wylewamy wszystko do garnka przez sito. Zbieramy z rosołu tłuste oczka,do wywaru wkładamy obrane od kości, pokrojone mięsko i marchewkę.Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie,dobrze wymieszać i poczekać aż spęcznieje(wody lejemy tyle,żeby z żelatyną było ½ szklanki)Wyłożyć łyżeczką do wywaru i chwilę pogotować.Jajka ugotować na twardo,pokroić i ułożyć w salaterki na dno.Wywar doprawić,solą pieprzem, przecisnąć ząbek czosnku(jeżeli ktoś lubi) i doprawić odrobiną soku z cytryny do smaku. Smacznego.
Amberr8
msewka
luna
Piotruś :)
Pozdrawiam