Sposób przygotowania:
Galaretka dwu drobiowa :
Ugotować wywar z kurczaka indyka i warzyw .Wyjąć mięso i warzywa. Przecedzić . Odmierzyć 1/2 litra rosołu ( tyle powinno zostać z gotowania - jak by się wygotowało więcej to dolać wrzątku ) , doprawić maggi , pieprzem mielonym , czosnkiem roztartym z odrobiną soli . W ¼ szklanki zimnej wody namoczyć żelatynę , a potem rozpuścić ją w gorącym rosole . Kurczaka i indyka obrać . Mięso drobno pokroić . W pojemniczku do zastygania układać na dno plasterki marchewki i posypać natka pietruszki , a potem mięso . Zalać rosołem z żelatyną . Zostawić do ostygnięcia i następnie wstawić do lodówki by zakrzepły.
Podawać do nich sok z cytryny lub ocet zależnie od upodobań .
Podawać do nich sok z cytryny lub ocet zależnie od upodobań .
dusia30
Natala1210
luna
msewka