Sposób przygotowania:
Galaretka mięsna z jajkiem
Kurczaka porcjujemy, myjemy i robimy z niego wywar jak na rosół, dodając marchewki, seler i pietruszkę. Rosół przyprawiamy Warzywkiem i pieprzem. Rosół gotujemy tak długo aż warzywa i mięso będą miękkie. Jajka gotujemy na twardo, a groszek odsączamy w wody z puszki. Z gotowego rosołu wyjmujemy warzywa i mięso. Przelewamy przez sitko i dodajemy żelatynę. Mieszamy szybko do czasu rozpuszczenia żelatyny. Warzywa kroimy w plastry, jajka też w plastry a mięso rwiemy. Do pojemniczków wkładamy mięso, warzywa, groszek, jajko i zalewamy wywarem z żelatyną. Odstawiamy do czasu aż zalewa się ściągnie i powstanie galaretka. Do jedzenia wyjmujemy z pojemników i przyozdabiamy natką pietruszki. Smacznego :)