Sposób przygotowania:
Galaretka z kurczaka
1.Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki zimnej wody i odstawić na 30 minut;
2.Gotujemy 1 litr wody, dodajemy kostki rosołowe i pokrojoną włoszczyznę, dotujemy przez chwilę, dodajemy rozpuszczoną żelatynę, dokładnie mieszamy i odstawiamy;
3.W salaterkach układamy: plaster jajka, pokrojone drobno mięso, natkę pietruszki i zalewamy wywarem;
4.Wystudzoną galaretkę wstawiamy do lodówki do czasu stężenia.
2.Gotujemy 1 litr wody, dodajemy kostki rosołowe i pokrojoną włoszczyznę, dotujemy przez chwilę, dodajemy rozpuszczoną żelatynę, dokładnie mieszamy i odstawiamy;
3.W salaterkach układamy: plaster jajka, pokrojone drobno mięso, natkę pietruszki i zalewamy wywarem;
4.Wystudzoną galaretkę wstawiamy do lodówki do czasu stężenia.