Sposób przygotowania:
Galaretka z mięsem mieszanym
Mięso myjemy, zalewamy w garnku wodą i stawiamy do gotowania. Trochę solimy i dodajemy obrane oraz umyte warzywa i natkę pietruszki. Dodajemy też liść laurowy. Gotujemy do miękkości mięsa. Mięso drobiowe wyjmujemy wcześniej (można też wyjąć warzywa).
Ugotowane mięsa obieramy z kości i kroimy. Odlewamy potrzebną nam ilość wywaru i przelewamy przez sito. Łączymy mięso z przecedzonym wywarem i dodajemy pokrojoną marchew. Doprawiamy do smaku.
W szklance gorącego wywaru rozprowadzamy żelatynę( ilość żelatyny dobieramy odpowiednio do ilości wywaru) i łączymy z mięsem dobrze mieszając. Przelewamy do przygotowanych pojemników i odstawiamy galaretkę do stężenia.
Ugotowane mięsa obieramy z kości i kroimy. Odlewamy potrzebną nam ilość wywaru i przelewamy przez sito. Łączymy mięso z przecedzonym wywarem i dodajemy pokrojoną marchew. Doprawiamy do smaku.
W szklance gorącego wywaru rozprowadzamy żelatynę( ilość żelatyny dobieramy odpowiednio do ilości wywaru) i łączymy z mięsem dobrze mieszając. Przelewamy do przygotowanych pojemników i odstawiamy galaretkę do stężenia.