Sposób przygotowania:
Galaretka z udek kurczaka
Wywar z rosołu zagotowujemy z marchewką ziarenkami pieprzu i ziela angielskiego oraz listkiem laurowym,gotujemy około 5 min na wolnym ogniu ,odstawiamy przecedzamy i wsypujemy żelatynę mieszamy cały czas łyżką aż się rozpuści.Ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzemUgotowane mięso z udek obieramy kroimy nożem na kawałki razem z marchewką . Do szklanych literatek układamy po 2 łyżeczki osaczonego z zalewy zielonego groszku oraz pokrojone mięso zalać wywarem z rosołu do połowy literatek i zostawić do ostygnięcia w lodówce około 6 godzin.Po upływie tego czasu galaretkę możemy spożywać.
julcia12437
2milutka
julcia12437
Nie ma za co, przepis jest wart takiego komentarza i 5 :)
edytaha
2milutka
ano może hihi telepatia?