Sposób przygotowania:
Galaretka z warzywami i kurczakiem
Mięso umyć, włożyć do garnka. Warzywa obrać, umyć i również włożyć do garnka. Całość zalać wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie oraz ziarna pieprzu i gotować 40 min na małym ogniu. Po tym czasie wyjąć mięso oraz warzywa a wywar przecedzić przez sito. Mięso oddzielić od kości i pokroić na małe kawałki. Ugotowaną marchewkę pokroić w małe plasterki. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w plasterki. Groszek odcedzić z zalewy. Wywar zagotować doprawiając go do smaku solą oraz pieprzem i rozpuszczając w nim żelatynę. W małych pucharkach lub kubeczkach układać warstwami plasterek jajka, plasterki marchewki, groszek, kawałki mięsa, plasterki marchewki i ponownie groszek. Następnie całość zalać przygotowanym wywarem i pozostawić do wystudzenia a następnie wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.