Sposób przygotowania:
Galaretki drobiowe
Mięso zalać 5 litrami wody i gotować ok.1,5 godz. W trakcie gotowania należy zebrać łyżką szumy pływające po wierzchu rosołu. Dodać włoszczyznę, cebulę, listek laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, sól do smaku. Gotować jeszcze 1,5 godz. Mięso i włoszczyznę wyjąć, wywar przecedzić, odlać jedną szklankę i rozpuścić w niej żelatynę. Dodać do wywaru rozgnieciony czosnek i 1/3 łyżeczki pieprzu mielonego, zagotować. Mięso oddzielić od kości i skóry. Na dno szklanych salaterek włożyć listek natki pietruszki, 3-4 ziarna groszku, 1/8 część jajka oraz drobno pokrojone mięso do 2/3 wysokości naczynia. Następnie zalać (najlepiej przez sitko) chłodnym wywarem. Wstawić do lodówki aż zastygnie.
misia14
agabi22
jak na kurczaka to długo, nogi ze świni i golonkę to rozumiem:)
zewa
edytaha
Anna85