Sposób przygotowania:
Galaretki schowane w biszkopcie
Jajka myjemy. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywną pianę.Do ubitej piany dodajemy żółtka, cukier i ubijamy dalej aż piana będzie puszysta. Do masy dodajemy budyń, mąkę, olej, proszek do pieczenia i wszystko razem mieszamy. Ciasto wylewamy na blachę i pieczemy w temp. 180 stopni ok. 30 min. Każdą galaretkę rozpuszczamy osobno w szklance wody i wylewamy na talerz, aby mocno stężały. Gdy galaretki stężeją to kroimy je w drobną kostkę. Następnie przygotowujemy krem (do mleka wsypujemy mieszankę do kremu i miksujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji). Biszkopt przekrawamy na dwie części. Na pierwszym biszkopcie wykładamy krem wymieszany z galaretkami lub możemy wyłożyć krem i posypać galaretkami. Przykrywamy drugim biszkoptem. Na wierzch wykładamy ubitą kremówkę ze śmietanfixenm i cukrem pudrem. Ciasto posypujemy starą na tarce o drobnych oczkach czekoladą.