Sposób przygotowania:
Galaretki wieprzowo - drobiowe
Marchewki, seler i pietruszkę obrać i dokładnie umyć, a następnie wrzucić do garnka. Golonko oczyścić i gotować z jarzynami, aż do miękkości. Pod koniec gotowania wrzucić do tego jeszcze oczyszczone udka z kurczaka i jeszcze pogotować. Mięso doprawić zielem angielskim o liściem laurowym. Gotujący się wywar ma przykrywać mięso. Po ugotowaniu do miękkości mięso odcedzić, ostudzić i doprawić do smaku według władnego uznania pieprzem i solą. Ugotowane mięso pokroić w kostkę, a wywar odcedzić, a następnie dodać do niego żelatynę.
Na spód pojemniczków dawać po kilka plasterków pokrojonej marchewki, która była ugotowana w wywarze oraz troszkę umytej i pokrojonej pietruszki zielonej. Pojemniczek zapełniamy do połowy mięsem, a następną połowę wywarem. Zrobione galaretki odstawić do lodówki, aby stężały.
Na spód pojemniczków dawać po kilka plasterków pokrojonej marchewki, która była ugotowana w wywarze oraz troszkę umytej i pokrojonej pietruszki zielonej. Pojemniczek zapełniamy do połowy mięsem, a następną połowę wywarem. Zrobione galaretki odstawić do lodówki, aby stężały.