lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Galaretki wieprzowo - drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Dobre galaretki wieprzowo- drobiowe.

Galaretki wieprzowo - drobiowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Galaretki wieprzowo - drobiowe

 

 

 

Sposób przygotowania:

Galaretki wieprzowo - drobiowe
Marchewki, seler i pietruszkę obrać i dokładnie umyć, a następnie wrzucić do garnka. Golonko oczyścić i gotować z jarzynami, aż do miękkości. Pod koniec gotowania wrzucić do tego jeszcze oczyszczone udka z kurczaka i jeszcze pogotować. Mięso doprawić zielem angielskim o liściem laurowym. Gotujący się wywar ma przykrywać mięso. Po ugotowaniu do miękkości mięso odcedzić, ostudzić i doprawić do smaku według władnego uznania pieprzem i solą. Ugotowane mięso pokroić w kostkę, a wywar odcedzić, a następnie dodać do niego żelatynę.
Na spód pojemniczków dawać po kilka plasterków pokrojonej marchewki, która była ugotowana w wywarze oraz troszkę umytej i pokrojonej pietruszki zielonej. Pojemniczek zapełniamy do połowy mięsem, a następną połowę wywarem. Zrobione galaretki odstawić do lodówki, aby stężały.
Galaretki wieprzowo - drobiowe
PUgotowane i pokrojone mięso wieprzowe i drobiowe na galaretkę.
Galaretki wieprzowo - drobiowe
Ugotowany farsz z warzyw i mięsa drobiowo - wieprzowego.