Sposób przygotowania:
Galaretki z kury w kształcie jajka
Filet z kurczaka gotujemy na małym ogniu z solą,pieprzem,selerem,liscmi pora marchewką,zielę angielskim i liściem laurowym. Ugotowany filet studzimy i kroimy w kostkę. Marchewkę wycinamy dekoratorem w gwiazdki. Korniszon kroimy w kostkę. Kukurydzę i groszek odsączamy. Z surowych jajek odcinamy koncówkę jajka z węższej strony,jajka mozemy wykorzystać na placek. Skorupki myjemy wkładamy do wrzątku na chwilę,skorupki układamy do wytłaczanki.Wywar z gotowania filetu około 1 litra przelewamy przez sitko stawiamy na kuchence dodajemy cukier i ocet zagotowujemy .Do wywaru dodajemy namoczoną zelatynę w małej ilości zimnej wody mieszamy az zelatyna się rozpusci.Do kazdej skorupki dajemy na spód gwiazdkę z marchewki,parę ziarenek groszku i kukurydzy parę kosteczek korniszona i kawałki mięsa,jeszcze raz marchewkę i dodatki az skorupka będzie pełna.Następnie zalewamy zalewą.Tak przygotowane jajka wkładamy do lodówkii zostawiamy najlepiej do następnego dnia.Przed podanie obieram ze skorupek. POLECAM !!!
gusia1000
gosia56
Dziękuję naprawdę bardzo efektowne jajeczka
edytaha
gosia56
Dziękuję Edytko jajka naprawdę wyszły super;)
0
mysza75
Bo
MaciekM