Sposób przygotowania:
Garnek rozmaitości Eliprzygotowanie bobu
W garnku zagotować wodę z solą i cukrem Do wrzątku wrzucić bób i gotować 5 minut. Ugotowany bób przełożyć łyżką cedzakową do zimnej wody. Ostudzony bób obrać z łupinek.
przygotowanie kapusty
Młodą kapustę grubo pokroić razem z ciemnymi liśćmi. Zalać kapustę wodą, posolić i ugotować.
przygotowanie ziemniaków
Ziemniaki obrać i umyć. Pokroić ziemniaki na większe kawałki i ugotować na parze.
przygotowanie mięsa
Mięso opłukać i pokroić w dość dużą kostkę. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. W dużym garnku rozgrzać olej i usmażyć mięso. Do mięsa dodać czosnek, sos chili i jeszcze chwilę smażyć.
przygotowanie mięsa cd
Cebule obrać i pokroić w ćwierć krążki. Dodać cebulę do mięsa i smażyć razem aż zmięknie.
przygotowanie mięsa cd
Pieczarki oczyścić i pokroić. Dodać pieczarki do mięsa .
przygotowanie mięsa cd
Mięso smażyć jeszcze razem z pieczarkami.
przygotowanie potrawy
Do mięsa dodać ugotowane ziemniaki.
przygotowanie potrawy cd
Do garnka dodać ugotowaną kapustę.
przygotowanie potrawy cd
Do składników w garnku dodać obrany bób.
przygotowanie potrawy cd
Koperek opłukać, osuszyć i pokroić. Dodać koperek do pozostałych składników i całość wymieszać. Całość podlać odrobiną wody, przyprawić solą, pieprzem i chwilę razem dusić. Smacznego!
gusia1000