eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Garnek rozmaitości Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowałam garnek rozmaitości. W garnku jest wszystkiego po trochu mięso, bób, młoda kapusta, pieczarki i ziemniaki.

Garnek rozmaitości Eli

Składniki:

Garnek rozmaitości Eli

mięso

  • 800 g łopatki wieprzowej
  • 3 cebule
  • 8 ząbków czosnku
  • 2 łyżki sosu czosnkowego chili
  • 6 łyżek oleju rzepakowego

pozostałe składniki

dodatki

  • 1 duża łyżka cukru
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Garnek rozmaitości Eli

przygotowanie bobu

Garnek rozmaitości Eli
Ugotowany i ostudzony bób obrać z łupinek.

W garnku zagotować wodę z solą i cukrem Do wrzątku wrzucić bób i gotować 5 minut. Ugotowany bób przełożyć łyżką cedzakową do zimnej wody. Ostudzony bób obrać z łupinek.

przygotowanie kapusty

Garnek rozmaitości Eli
Grubo pokroić kapustę razem z ciemnymi liśćmi i ugotować.

Młodą kapustę grubo pokroić razem z ciemnymi liśćmi. Zalać kapustę wodą, posolić i ugotować.

przygotowanie ziemniaków

Garnek rozmaitości Eli
Obrane, umyte i pokrojone ziemniaki ugotować na parze.

Ziemniaki obrać i umyć. Pokroić ziemniaki na większe kawałki i ugotować na parze.

przygotowanie mięsa

Garnek rozmaitości Eli
Mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać czosnek, sos chili i smażyć aż mięso będzie miękkie.

Mięso opłukać i pokroić w dość dużą kostkę. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. W dużym garnku rozgrzać olej i usmażyć mięso. Do mięsa dodać czosnek, sos chili i jeszcze chwilę smażyć.

przygotowanie mięsa cd

Garnek rozmaitości Eli

Cebule obrać i pokroić w ćwierć krążki. Dodać cebulę do mięsa i smażyć razem aż zmięknie.

przygotowanie mięsa cd

Garnek rozmaitości Eli

Pieczarki oczyścić i pokroić. Dodać pieczarki do mięsa .

przygotowanie mięsa cd

Garnek rozmaitości Eli

Mięso smażyć jeszcze razem z pieczarkami.

przygotowanie potrawy

Garnek rozmaitości Eli

Do mięsa dodać ugotowane ziemniaki.

przygotowanie potrawy cd

Garnek rozmaitości Eli

Do garnka dodać ugotowaną kapustę.

przygotowanie potrawy cd

Garnek rozmaitości Eli

Do składników w garnku dodać obrany bób.

przygotowanie potrawy cd

Garnek rozmaitości Eli

Koperek opłukać, osuszyć i pokroić. Dodać koperek do pozostałych składników i całość wymieszać. Całość podlać odrobiną wody, przyprawić solą, pieprzem i chwilę razem dusić. Smacznego!