Sposób przygotowania:
Gulasz z piersi kurczaka z papryką i cebulą dymką
Mięso myjemy i osuszamy, kroimy w dużą kostkę. Listki bazylii i obrany czosnek kroimy na drobno. Do miski wkładamy składniki marynaty i mieszamy, dodajemy pokrojone mięso i ponownie mieszamy, odstawiamy na około 30 minut.
W międzyczasie myjemy i czyścimy paprykę i cebulę, warzywa kroimy w małe kawałki.
Mięso przekładamy na rozgrzany olej i dokładamy pokrojoną cebulę i paprykę, przesmażamy i wkładamy do garnka z gotującą się wodą. Dodajemy odsączoną kukurydzę konserwową, listki laurowe i pieprz w ziarenkach, gotujemy do miękkości warzyw i mięsa. Do zimnej wody wsypujemy mąkę i mieszamy.
Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy i wlewamy wodę z mąką, zagotowujemy.
W międzyczasie myjemy i czyścimy paprykę i cebulę, warzywa kroimy w małe kawałki.
Mięso przekładamy na rozgrzany olej i dokładamy pokrojoną cebulę i paprykę, przesmażamy i wkładamy do garnka z gotującą się wodą. Dodajemy odsączoną kukurydzę konserwową, listki laurowe i pieprz w ziarenkach, gotujemy do miękkości warzyw i mięsa. Do zimnej wody wsypujemy mąkę i mieszamy.
Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy i wlewamy wodę z mąką, zagotowujemy.