Gabi

Gabi

Starszy Kucharz
[Przepisów: 27]

Garnirowane pieczarki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszna zapiekanka. Mieszamy jajka z przyprawami. Pora myjemy i kroimy w cienkie paseczki. Szynkę kroimy w paski

Garnirowane pieczarki

Składniki:

Garnirowane pieczarki

 

Sposób przygotowania:

Garnirowane pieczarki
Mieszamy jajka z przyprawami. Pora myjemy i kroimy w cienkie paseczki. Szynkę kroimy w paski a formy nacieramy czosnkiem i można posmarować cieniutko masłem. Pieczarki kroimy w cienkie plasterki. Do formy układamy warstwy szynki i cebuli na przemian. Zalewamy jajkiem wiórkami z masła i wstawiamy do nagrzanego piekarnika ok 160 stopni C. Dekorujemy posiekaną pietruszką. Smacznego.