Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Gazpacho z grzankami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bardzo apetyczne gazpacho z grzankami.

Gazpacho z grzankami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gazpacho z grzankami

 

Sposób przygotowania:

Gazpacho z grzankami
Pomidory wkładamy do wrzącej wody. Następnie obieramy ze skórki i kroimy na ćwiartki. Ogórka także obieramy i kroimy na plastry. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy na kawałki. Cebulę i czosnek obieramy. Wszystkie przygotowane warzywa przekładamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Następnie dodajemy oliwę, ocet winny, sok z cytryny oraz przyprawy. Jeszcze chwilę miksujemy. Gotowy chłodnik wkładamy na godzinę do lodówki. Przygotowujemy grzanki. Bułkę kroimy w drobną kosteczkę. Podsmażamy na maśle, aż bułka się zarumieni. Schłodzoną zupę wylewamy na talerz, posypujemy grzankami i jemy.
Gazpacho z grzankami
Wszystkie warzywa obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.
Gazpacho z grzankami
Nastęnie warzywa przekładamy do blendera i miksujemy na gładką masę.
Gazpacho z grzankami
Z bułki i masła robimy grzanki, które później podajemy z zupą.