Sposób przygotowania:
Gęsina pieczona a la Kristofe
Nóżki z gęsiny marynujemy w czosnku, soli, pieprzu, miodzie i tymianku polewając dobrą oliwą, odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Zaczynamy przygotowywać wspaniałą pieczeń z polskiej gęsiny, to ona ma przekonać nasze podniebienie do uczty smaku dodając pokrojone w ćwiartki jabłka.
W wolnej chwili przygotowujemy ziemniaki, czyścimy kilka grillowych ziemniaków, skrapiamy oliwą i posypujemy rozmarynem, dokładamy czosnek, posypujemy solą i pieprzem wszystko razem z gęsiną w osobnych naczyniach wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 190 stopni na półtorej godziny.
W między czasie przygotowujemy przepyszną modrą kapustę, kroimy cebule w prążki i obsmażamy na oliwie uzyskując złoty kolor, dodajemy kapustę modrą, doprawiamy solą i pieprzem, powinna być pyszna. Na talerz układamy kolejno, ziemniaczki, nóżkę z gęsiny, i zasmażoną modrą kapustę, wszystko jest pyszne, życzę SMACZNEGO.
W wolnej chwili przygotowujemy ziemniaki, czyścimy kilka grillowych ziemniaków, skrapiamy oliwą i posypujemy rozmarynem, dokładamy czosnek, posypujemy solą i pieprzem wszystko razem z gęsiną w osobnych naczyniach wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 190 stopni na półtorej godziny.
W między czasie przygotowujemy przepyszną modrą kapustę, kroimy cebule w prążki i obsmażamy na oliwie uzyskując złoty kolor, dodajemy kapustę modrą, doprawiamy solą i pieprzem, powinna być pyszna. Na talerz układamy kolejno, ziemniaczki, nóżkę z gęsiny, i zasmażoną modrą kapustę, wszystko jest pyszne, życzę SMACZNEGO.
kołczu
KRISTOFE
Maria gotuje