Sposób przygotowania:
Gicz cielęca Weroniczki
Mięso opłucz, natnij wzdłuż tak, aby dało się rozłożyć na duży płat. Pokrój suszone pomidory, posiekaj tymianek. Żółtko jajka oddziel od białka. Twaróg wymieszaj z żółtkiem, tymiankiem i pomidorami, przypraw do smaku, połącz z pianą ubitą z jajka. Rozsmaruj na mięsie. Zroluj i zwiń nicią.
Mięso oprósz solą, pieprzem i papryką. Piecz 2 i 1/2 h. w temp 175 st. Co 30 min. podlewaj 1/2 szkl. gorącej wody.
Sparz pomidory, pokrój na ćwiartki, usuń nasionka. Cukier skarmelizuj, zalej bulionem, rozpuść mieszając. Dodaj pomidory i duś 3 min. Pieczeń podawaj z pomidorami.
Mięso oprósz solą, pieprzem i papryką. Piecz 2 i 1/2 h. w temp 175 st. Co 30 min. podlewaj 1/2 szkl. gorącej wody.
Sparz pomidory, pokrój na ćwiartki, usuń nasionka. Cukier skarmelizuj, zalej bulionem, rozpuść mieszając. Dodaj pomidory i duś 3 min. Pieczeń podawaj z pomidorami.