Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Glazurowane piersi indyka

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Nagrzać piekarnik do 175°C. W rondlu rozgrzać olej, stopić masło, obrumienić

Glazurowane piersi indyka

Składniki:

Glazurowane piersi indyka

 

  • łyżka oleju
  • łyżka masła
  • 2 piersi indyka bez kości i skóry
  • posiekana cebula
  • 6 cytryn pokrojonych w cienkie plasterki
  • 1/3 szklanki keczupu
  • 1/3 szklanki wody
  • 3 łyżki brązowego cukru

Sposób przygotowania:

Glazurowane piersi indyka
Nagrzać piekarnik do 175°C. W rondlu rozgrzać olej, stopić masło, obrumienić piersi indyka na złoty kolor, umieścić w brytfannie-i odstawić. W tym samym rondlu podsmażyć cebulę, pokryć nią piersi indyka i ułożyć na wierzchu pokrojoną w plasterki cytrynę. W małej misce zmieszać keczup, wodę, brązowy cukier i polać tą mieszaniną ugarnirowane piersi indyka. Piec w piekarniku przez 45 minut.

Tagi:

beza indyk bezy