marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Gniazdka francuskie z fetą i oliwkami.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ciasto francuskie rozmrozić i uformować gniazdka koliste lub kwa- -dratowe nadziać fetą w kostce i oliwkami.Kłaść na blachę opiekać 15 min

Gniazdka francuskie z fetą i oliwkami.

Składniki:

Gniazdka francuskie z fetą i oliwkami.

 

  • Opakowanie francuskiego ciasta mrożonego,
  • opakowanie fety,
  • słoiczek oliwek czarnych lub zielonych,
  • 1-2 łyżki oleju na blachę,
  • ostre przyprawy,np.pieprz lub chilli.

Sposób przygotowania:

Gniazdka francuskie z fetą i oliwkami.
Ciasto francuskie wypakować i rozmrozić na talerzu w mikrofali.
Potem ugniatać i formować gniazdka w dowolnym kształcie,robiąc
dołek w środku i nałożyć tam nadzienie serowo-oliwkowe z pokrojonych składników.Blachę wysmarować cienką warstwą oleju
pędzelkiem i kłaść na niej ciasteczka.Nagrzać piekarnik do 170 st.
C i podpiekać z 15-20 min.Po wyjęciu posypać przyprawą ziołową lub ostrą.