Sposób przygotowania:
Gnocchi ze szpinakiem
Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na patelni.
Czosnek obrać przecisnąć przez praskę i podsmażyć chwilkę na oliwie.
Wlać śmietanę i wodę doprawić do smaku solą i pieprzem.
Do sosu wrzucić makaron i gotować ok 5 minut, następnie dodać szpinak i smażyć aż woda odparuje na końcu dodać usmażony boczek.
Podawać posypane startym żółtym serem.
Czosnek obrać przecisnąć przez praskę i podsmażyć chwilkę na oliwie.
Wlać śmietanę i wodę doprawić do smaku solą i pieprzem.
Do sosu wrzucić makaron i gotować ok 5 minut, następnie dodać szpinak i smażyć aż woda odparuje na końcu dodać usmażony boczek.
Podawać posypane startym żółtym serem.