BOSIAS

BOSIAS

Szef Kuchni
[Przepisów: 52]

Gofry moim sposobem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Poypane cukrem pudrem przypominaja kupne.

Gofry moim sposobem. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gofry moim sposobem.

 

  • 1 litr mleka, smietana 18% mala, 2 jajka,
  • 2 lyzki czubate margaryny, 1/4 szkl oleju, cukier waniliowy, 2 lyzeczki glukozy
  • 1/2 szkl cukru, 1/2 lyzeczki proszku do piecznia, maki tyle aby zrobic ciasto nalesnikowe ( musi byc geste) ale nie az tak aby nie byly za twarde,

Sposób przygotowania:

Gofry moim sposobem.
Jajka wbijamy do miski wsypujemy cukier i ucieramy,nastepnie dodajemy margryne i dalej ucieramy, dodajemy mleko , smietane, olej, glukoze make wymieszana z proszkiem, cukier waniliowy. Ucieramy wszystko na gladko. Smazymy w gofrownicy na zloty kolor. Gdy sie upieka studzimy na drewniane desce. Tak aby od parowaly. wtedy beda kruche.Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!
Gofry moim sposobem.
Napoczatku wbijamy jajka z cukrem. ucieramy.
Gofry moim sposobem.
Tak wyglada ciasto, maga sie pojawic grudki z margaryny ale one sie rozpuszcza.
Gofry moim sposobem.
Tak sie pieka w gofrownicy, ciasto nie przylega poniewaz jest dany olej.
Gofry moim sposobem.
Po wyciagnieciu zgofrownicy musza odparowac poniewaz sa wtedy chrupiace.