Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Gofry z bitą śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Z tego przepisu gofry wychodzą bardzo pyszne i puszyste.Podane z ulubionymi dodatkami ,będą smacznym deserem.

Gofry z bitą śmietaną

Składniki:

Gofry z bitą śmietaną

 

  • 50 dag mąki
  • 4 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • 15 dag masła lub margaryny
  • 30 dag cukru
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • dodatkowo:
  • bita śmietana
  • dowolna posypka np:starta czekolada,cukrowa posypka

Sposób przygotowania:

Gofry z bitą śmietaną
Margarynę stapiamy w garnku i studzimy.Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie do utartych jajek dodajemy stopniowo mąkę, proszek do pieczenia,mleko, a na koniec wystudzoną margarynę.Całość dokładnie mieszamy.Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Z przygotowanego ciasta pieczemy gofry w rozgrzanej gofrownicy. Upieczone gofry podajemy z bitą śmietaną i dowolnie dekorujemy. Z przepisu wychodzi około 16 sztuk gofrów.