Sposób przygotowania:
Gołąbki
Liście kapusty sparzyć , zciąć grube żyłki. Ryż ugotować(nie do końca) wyłożyć do dużej miski . Cebulę pokroić w kostkę, przyrrumienić w dwóch łyżkach smalcu. Do ryżu dodać mielone,cebulkę, sól, pieprz do smaku,dobrze wymieszać.
Nakładać farsz na liście, zawijać gołąbki , układać ciasno w wyłożonym liśćmi kapusty garnku , zalać bulionem wymieszanym z koncentratem pomidorowym, przykryć liścmi kapustyi pokrywką . Dusić na małym ogniu lub piec w piekarniku do miękkości . (ok 1 godz)
Podawać z sosem pomidorowym.
Nakładać farsz na liście, zawijać gołąbki , układać ciasno w wyłożonym liśćmi kapusty garnku , zalać bulionem wymieszanym z koncentratem pomidorowym, przykryć liścmi kapustyi pokrywką . Dusić na małym ogniu lub piec w piekarniku do miękkości . (ok 1 godz)
Podawać z sosem pomidorowym.
msewka
luna
Jojo
dusia30
kinga