edyta18-20

edyta18-20

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Gołąbki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

przepyszne gołąbki dla całej rodziny

Gołąbki

Składniki:

Gołąbki

 

  • kapusta
  • 0.5kg mięsa mielonego
  • vegeta
  • sól
  • pieprz
  • jajko ryż 1 saszetka
  • koncentrat pomidorowy

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki
Ryż gotujemy na sypko i studzimy. Mieszamy z mięsem mielonym i jajkiem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i Vegetą. Kapustę gotujemy. Zrywamy z niej większe liście. Każdy napełniamy mięsnym farszem i zawijamy gołąbki. Układamy w naczyniu. Zalewamy wodą gotowaną. Dodajemy koncentrat.Gotujemy do miękkości kapusty.