Sposób przygotowania:
Gołąbki 4
Z kapusty wykrawamy głąba i parujemy lub gotujemy w osolonej wodzie. Następnie ściągamy pojedynczo liście kapusty.
Farsz:
Ryż , kaszę jęczmienną i kaszę gryczaną ugotować osobno według przepisu na opakowaniu. Słoninę pokroić w drobną kostkę , podsmażyć , cebulę obrać posiekać i dodać do słoniny zeszklić, dodać mięso doprawić Vegetą , solą i pieprzem - usmażyć.
Ugotowany ryż i kaszę wrzucić do jednej dużej miski wymieszać dodać usmażone mięso i doprawić do smaku.
Na przygotowane liście nakładamy farsz i zwijamy gołąbki, układamy je w naczyniu żaroodpornym wyłożonym liśćmi ( tymi które się uszkodzą )
Kostkę rosołową rozpuszczamy w 1/2 szklance wody i zalewamy gołąbki, wierzch gołąbków również przykrywamy liśćmi, przykrywamy pokrywką i zapiekamy ok 1godziny w temp. 150 stopni.
Podawać z sosem pomidorowym, ketchupem lub sosem pieczarkowym
Farsz:
Ryż , kaszę jęczmienną i kaszę gryczaną ugotować osobno według przepisu na opakowaniu. Słoninę pokroić w drobną kostkę , podsmażyć , cebulę obrać posiekać i dodać do słoniny zeszklić, dodać mięso doprawić Vegetą , solą i pieprzem - usmażyć.
Ugotowany ryż i kaszę wrzucić do jednej dużej miski wymieszać dodać usmażone mięso i doprawić do smaku.
Na przygotowane liście nakładamy farsz i zwijamy gołąbki, układamy je w naczyniu żaroodpornym wyłożonym liśćmi ( tymi które się uszkodzą )
Kostkę rosołową rozpuszczamy w 1/2 szklance wody i zalewamy gołąbki, wierzch gołąbków również przykrywamy liśćmi, przykrywamy pokrywką i zapiekamy ok 1godziny w temp. 150 stopni.
Podawać z sosem pomidorowym, ketchupem lub sosem pieczarkowym